BLOG 1 - 5 tips voor het stylen van je open kast

Artikel 1 van 2 Volgende

Een open kast in je huis staat altijd fantastisch ! Het geeft je huis meteen een luxe en stijlvolle uistraling.
Maar hoe style je zo'n kast nou goed?


Open kasten, wij zijn er dol op. Ze vertellen een verhaal over jou, omdat ze prijsgeven waar jij van houdt. Maar als jij niet zo netjes bent, zul je dat in een open kast ook meteen terug zien. Daarom geven we je een aantal styling tips zodat je open kast geen rommeltje wordt.

1) Denk na over het kleurenpalet.

Bij het inrichten van een open kast beperk je je best tot twee à drie kleuren voor een rustige uitstraling. Binnen die kleuren kan je natuurlijk nog genoeg spelen met allerlei tinten zodat het geheel niet te saai wordt.
 

2) Groepeer spullen.

Kleine spullen kun je best clusteren. Door het in groepjes te zetten, lijkt het minder rommelig. Het is ook leuk om de items die bij elkaar horen ook echt naast elkaar te zetten. En drie is altijd het magishe getal! Vier kaarsen kun je namelijk niet zo leuk neerzetten en twee is weer zo weinig.

3) Make it personal.

Opbergen is de belangrijkste functie van een kast. Je deelt er een grote open ruimte mee op en kunt tegelijkertijd je favoriete items showen. Dit geeft extra sfeer & diepte in een ruimte die vaak toch het kloppend hart van de woning is.
 

4) Houd het luchtig.

Prop je kast niet volledig vol. Het is net belangrijk om een paar lege plekken te voorzien, dit creëert rust & overzicht.

5) Varieer in hoogte, breedte & vorm.

Het is aangeraden om de accessoires in verschillende hoogtes af te wisselen. Ga bijvoorbeeld voor een speels effect door fotolijsten van verschillende formaten achter je accessoires tegen de achtergrond te zetten.

© 2019 - 2022 Beeusaert Woonwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel